Medicom je razvijen kao univerzalan softver koji omogucava potpuno pracenje i rad medicinskih ordinacija kao i kompletnih zdravstvenih ustanova. Prilikom izrade projekta vodjeni smo osnovnom idejom da napravimo proizvod koji ce zadovoljavati u potpunosti potrebe korisnika, tehnicki stabilan, jednostavan za koristenje, modernog izgleda te koji ce skratiti vrijeme u evidenciji i obradi podataka a istovremeno istu imati trajno pohranjenu.

Vrlo cesto medicinski nalazi i ostala dokumentacija kreiraju se programima za obradu teksta kao sto su MS word ili se pisu olovkom po ranije odstampanom obrascu. Koristenjem neki od programa za obradu teksta cak i napredniji korisnici koji koriste ranije kreirane predloske vrlo brzo dodju u situaciju da vrlo tesko mogu naci ranije kreirane dokumente, te se racunalo vrlo brzo napuni mnostvom kreiranih dokumenta koji i uz najbolju organizaciju otezavaju rad sa istim. U slucaju da se dokumentacija pise olovkom po papiru ili obrascu ne ostaju nikakvi tragovi o boravku pacijenta u ustanovi, mogucnost gubljenja dokumentacije, nemogucnost pracenja kontinuiteta lijecenja te zastarjelost metode koja u razvijenom svijetu skoro i ne postoji. S druge strane ako koristite racunalni softver koji nije adekvatno izrađen i optimiziran gubit ćete jako mnogo vremena za obradu i unos podataka.

Medicom prilikom izrade medicinske dokumentacije i nalaza moze koristiti ranije kreirane predloske teksta. Dakle potrebno je odabrati jedan od ranije pripremljenih tekstualnih predlozaka koji odgovara trenutnoj situaciji te ih ubaciti u obrazac koji se kreira te uz eventualno minimalno modifikovanje kreirati dokument.

Dio za organizaciju poslovanja stomatoloskih ordinacija jednim djelom preuzet je iz programa za stomatologiju WinStom koji je razvijen prije nekoliko godina i ciju smo uspjesnu implementaciju integrirali u Medicom integralni medicinski poslovni sistem . Ideja je i dalje ostala ta da navedeni informacioni sistem ostane lako upotrebljiv sa velikom mogucnosti organizacije poslovanja , ustede vremena i radne snage. Unos podataka odnosno promjena statusa zuba u zubalu vrsi se klikom misa a podaci ostaju trajno pohranjeni i graficki prikazani na ekranu uz mogucnost ispisa stomatoloskog kartona sa kojim pacijent ima detaljan uvid u zdravstveno stanje zuba.

Program sadrzi dobro dizajniran organizer pomocu kojeg je moguce posebno pratiti obaveze za vise doktora, odnosno prikaz za svakog doktora posebo.

RAZLOZI ZA KORISTENJE NASEG PROIZVODA

-Krace vrijeme za unos podataka i izradu specijalistickih nalaza (brze od rucnog unosa, kucanja u wordu,ili obrade u kompliciranim racunalnim programima sa mnogo polja za ispunu )

-Organizacija podataka na jednom mjestu (ne morate traziti dokumente po folderima)

-Puna organizacija poslovanja za sve korisnike (vrlo rijedak organizer koji podrzava vise korisnika istovremeno)

-Vise osoba može raditi na jednom dokumentu

-Mogućnost pohrane i stalno pracenje kontinuiteta laboratorijskih nalaza

-Komunikacija sa osobljem (izdavanje naloga medicinskoj sestri)

-Jednostavnost koristenja (od vas ne ocekujemo da ste racunalni strucnjaci te je koristenje programa prilagodjeno pocetnicima )

-Puna tehnicka podrska, i mogucnost prilagodjavanja potrebama korisnika

Program se isporucuje u verzijama:

-Desktop (jedan racunar)

-Program u lokalnoj mrezi

-Cloudu - idealno za pracenje rada vise ustanova koje se nalaze na razlicitim lokacijama.

Program je moguce dodatno prilagoditi specificnim potrebama korisnika.

Vise informacija i proizvodu i video prezentacije mozet epogledati na

Dodatne ifnromacije o proizvodu mozete dobiti na email

elektronski.ured@gmail.com